Tractor rijbewijs halen

Vraag meer informatie aan of plan direct je proefles!

Informatie aanvragen Plan je eerste rijles
 • Tractorrijbewijs T halen

  Wanneer je vóór 1 juli 2015 je B-rijbewijs niet hebt (of je trekker certificaat) en je wilt tractor, land- en bosbouwtrekker of een motorrijtuig met beperkte snelheid gaan rijden met aan de voorkant een breedte van meer dan 1.30 meter.

  Opleiding/spoedopleiding

  Bij Verkeersschool Eindhoven Proficiat geven wij rijles in een gloednieuwe New Holland tractor welke word aangedreven door een automatische versnellingsbak ( foto volgt ) waardoor deze tractor uitermate geschikt is om het trekker rijbewijs mee te halen. U kunt bij ons terecht voor een reguliere of een spoedopleiding maar wij verzorgen bijvoorbeeld ook rijtesten bij het CCV.

  Uitgezonderd

  Wanneer je al vóór de invoerdatum in het bezit bent van rijbewijs B en/of C, heb je geen T-rijbewijs nodig. Bij de verlenging van je rijbewijs wordt het trekker rijbewijs automatisch bijgeschreven.

  Jongeren van zestien en zeventien jaar die al een trekker certificaat (Certificaat voor vakbekwaamheid) hebben, kunnen tot 1 juli 2016 het certificaat omwisselen voor het T-rijbewijs. Ze dienen wel een ‘eigen verklaring’ mee te nemen. Op basis hiervan beoordeelt het CBR of iemand, volgens de wettelijke regels, geestelijk en lichamelijk gezond genoeg is om te rijden. Het invulformulier voor de Eigen verklaring is verkrijgbaar bij de gemeente of via deze link. (Wanneer je ook in het bezit bent van een geldig B-rijbewijs of C-rijbewijs, hoef je het trekker certificaat niet in te wisselen voor het T-rijbewijs.)

  Een T-rijbewijs is ook niet nodig wanneer:

  • Je een voertuig rijdt dat inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant niet breder is dan 1.30 meter en wordt gebruikt voor maaien, hondenpoep opruimen, onkruid bestrijden, gladheid bestrijden, vegen of het ruimen van sneeuw. Er mag geen mogelijkheid zijn om met deze voertuigen een aanhangwagen of getrokken verwisselbare machine te trekken.
  • Een heftruck bestuurt die niet breder is dan 1.30 meter, zonder aanhangwagen of verwisselbare getrokken machine, in de omgeving van een magazijn. Voor deze categorie zijn heftruckcertificaten van toepassing, zie onze heftruckcertificaat-website.

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Informatie aanvragenPlan je eerste rijles
 • prijzen T-rijbewijs

  Pakket(Complete opleiding)

  € 1249

  • 12 uur praktijkles
  • theorie compleet
  • Praktijkexamen
  • Eigen Verklaring

  Losse producten

  Proefles (60 minuten) € 60,00
  *Prijzen zijn exclusief BTW

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Informatie aanvragenPlan je eerste rijles

Copyright © 2017 Alle rechten voorbehouden.   Disclaimer   Algemene voorwaarden